DIARIO DELLA VENDEMMIA HARVEST DIARY 2019 44 45 San Polo, which I loved from the very first moment and longed for with all my physical, mental and emotional strength, is an immense source of satisfaction to me, my family and all my precious co-workers. The acclaim conferred by the most important Italian and international critics on the outstanding importance of the wines produced in this corner of Montalcino – so blessed by unspoilt nature – underpins our awareness of being located in the most prestigious zone of an appellation that is both fascinating and steeped in history. This is due recognition of our masterfully-enhanced viticultural and agronomic assets, of the methodical, strategic work carried out in the vineyards and in the winery, but above all of our extraordinary team, tirelessly managed with great passion and expertise by Riccardo Fratton, whom I thank from the bottom of my heart. I expect a lot from this well-balanced, skilfully managed harvest 2019. It will be a long wait, as always in Montalcino, but I am sure it will provide definitive proof of the virtuous path we have taken: as pioneers and innovators in organic agriculture, we were among the first believers, also anticipating eco-friendly trends, with a winery that is an icon of sustainability and beauty; and an award of 100 points!... in short, ours is a universally-recognized identity, forged year in, year out, via painstaking work. Our dream is taking shape, framed by the majestic Mount Amiata. San Polo, che ho amato fin dal primo istante e voluto con tutte le mie forze, fisiche, mentali ed emotive, sta offrendo grandi soddisfazioni a me, alla mia famiglia e a tutti i miei preziosi collaboratori. Arrivano attestazioni, da parte della più importante critica italiana ed internazionale, sul valore assoluto dei vini prodotti in questo angolo di Montalcino, benedetto da una natura incontaminata, rendendo tangibile la nostra consapevolezza di collocarci nella fascia più prestigiosa di una denominazione ricca di fascino e di storia. È il giusto riconoscimento ad un patrimonio agronomico sapientemente valorizzato, dal lavoro metodologicamente strategico in vigna ed in cantina, ma soprattutto di una formidabile squadra, diretta instancabilmente, con passione e lode da Riccardo Fratton che ringrazio di cuore. Dalla vendemmia 2019, gestita con sapiente equilibrio, mi aspetto tanto. Sarà un’attesa lunga, come sempre a Montalcino, ma sono sicura che attesterà, in via definitiva, il nostro percorso virtuoso: fra i primi a credere qui, da pionieri ed innovatori nel biologico, anticipando anche la tendenza green con una cantina rappresentazione iconica della sostenibilità e della bellezza; 100 centesimi nel palmares; insomma un’identità universalmente riconosciuta e conquistata anno dopo anno, fatica dopo fatica, sogno che si sta concretizzando, al cospetto del Monte Amiata. @sanpolo.montalcino
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